جانت سلامت! بی‌خیال شنیده و دیده...

جانت سلامت! بی‌خیال شنیده و دیده...

باید ذهن را عادت داد به گمان خوب، به خوش بینی، اصلا بگویند فلانی بلد نبود جواب بدهد یا نفهمید...
نویسنده: لیلا باقری
تاریخ انتشار:
136 نفر این یادداشت را خوانده‌اند
2 نفر این یادداشت را دوست داشته‌اند

بعضی‌ها حرف‌هایی را می‌زنند و کارهایی می‌کنند که می‌تواند واکنش به دنبال داشته باشد. برایش یک ضرب المثل هم می‌زنند که «هرچه عوض دارد، گله ندارد». به نظرم از اساس ضرب المثل به درد بخوری نیست. یعنی توی دنیای امروز که پر از روابط است و باید زندگی در اجتماع را بلد باشیم خیلی به کارمان نمی‌آید.  سرتان درد می‌گیرد از فکر کردن به اینکه که چه گفت و چه کرد و باید چه جوابی به‌ش داد و اصلا منظورش چه بود و ... . اگر می‌خواهید جانتان را نجات بدهید، بی‌خیال شوید.

 

حتی باید یک مرحله هم جلوتر رفت و گفت «گربه بوده حتما...». باید ذهن را عادت داد به گمان خوب. به خوش بینی. اصلا بگذارید، بگویند فلانی بلد نبود جواب بدهد، نفهمید، کنایه را نگرفت یا هر حرف دیگری. این حرف‌ها غم ندارد. مولانا گفته است: «هرچند نفس تاویل کند، تو خویشتن ابله ساز. که ان اکثر اهل الجنه البله» بیشتر بهشتیان ابلهانند؛ یعنی کسانی که می‌فهمند و با این حال خودشان را به بلاهت می‌زنند. کینه در دلشان نیست و گمان خوب دارند و و در مقابل بدی خودشان را به ندیدن و نشنیدن می‌زنند.

الامام صادق علیه السلام:
اَنّ النبی‏(ص) قال: «دَخلتُ الجنَّةَ فرأیتُ اکثرَ اهلِها البُله. یعنی بالبُلهِ المتغافلَ عن الشّرِ، العاقِلَ فی الخیر...
پیامبر خدا فرمود وارد بهشت شدم و دیدم بیشتر بهشتی‌ها ابله هستند. یعنی بدی را نادیده می‌گیرند و خودشان را در برابر آنها به بهی خبری می‌زنند ولی نسبت به خوبی‌ها عاقلند و سنجیده برخورد می‌کنند.
(بحار الانوار ج 97 ص 94 حدیث 5)
ایمیل شما :
ایمیل دوستان : (جداسازی با کاما ،)
نام: ایمیل: نظر: