کسی جوگیر نشد، همه از حق دفاع کردند
حتما شما هم در این چند روزه از اظهارات مضحک نتانیاهو باخبر شدهاید. گفته است اگر مردم ایران آزاد بودند شلوار جین میپوشیدند، موسیقی غربی گوش میدادند... اصلا شاید شما هم جزو افرادی بودید که مطلبی را در این باره نوشتید و در شبکههای اجتماعی منتشر کردید و حتی عکس خودتان را که شلوار جین به پا دارید در توئیتر منتشر کردید.
سایت صهیونیستی یدیعوت آحارنوت درباره واکنش مردم ایران به این سخنان نا به جای نتانیاهو نوشت: شلوار جین باعث شد که نتانیاهو مورد تمسخر ایرانی ها قرار بگیرد. این سایت نوشت: ایرانی ها در پیام های توئیتری خود، نتانیاهو را مسخره کردند و در پیام های خود نوشتند: «چه کسی گفته است که رژیم ایران شلوار جین و موزیک غربی را ممنوع کرده است. کسی که نمی داند ما شلوار جین می پوشیم، چطور می داند که ایران در حال تولید سلاح اتمی است؟» جوانان ایرانی در توئیر واکنش های شدیدی نسبت به حرف های اخیر نخست وزیر اسرائیل زدند و با عکس هایی که از شلوار های جین خود در توئیتر منتشر کردند، به نوعی حرف های نتانیاهو را مسخره کردند. شبکه توئیتر چند روزی است که پر شده است از عکس های جوانان ایرانی که شلوار جین می پوشند و این عمل به نوعی تمسخر مستقیم حرف های نتانیاهو با شبکه بی بی سی فارسی بود.
در ادامه سایت یدیعوت آحارنوت چند عکس از عکس هایی که جوانان ایرانی از خود با شلوار جین در توئیتر گذاشته بودند را در خبر خود قرار داد. روزنامه نیویورک تایمز نیز در واکنش به این پیام های توئیتر نوشت: جوانان ایرانی مانند هر کجای دنیا آزاد هستند که شلوار جین بپوشند و حتی به موزیک های غربی گوش بدهند.
گفتگوي نخست وزير رژيم صهيونيستي با بيبيسي فارسی این چند روزه باعث تفریح مردم ایران در شبکههای اجتماعی شد. اما آنچه در این بین جالب به نظر رسید و بد نیست اشاره ای به آن بشود انتقاد برخی و به نوعی نگاه متفاوت به این قصه از سوی عدهای از کابران شبکه های اجتماعی بود. عدهای( البته اندک) در انتقاد به موج تمسخر نتانیاهو در ایران جملاتی با این مضمون نوشتند که «زنی با فیلتر شکن به سایت ممنوع فیس بوک آمده و عکسی از خودش با شلوار جین آپلود کرده چراکه به طور اتفاقی از طریق ماهواره که ممنوع است شبکه تلویزیونی ممنوعی را تماشا کرده است.» یا جملاتی از این قبیل که «شلوار جین آزد است اما اگر آن را بپوشید و برای استخدام بروید حتما رد میشوید.»
در توضیح این مطلب باید گفت، بهتر است در چنین مواقعی از خلط مبحث احتراز کنیم. نخست وزير رژيم صهيونيستي به طور قطع سخنی نادرست بیان کرده است. این مسئله واضح و روشن است که او در مقام یک مسئول مدعی اشتباهی فاحش کرده است. حتی اگر در ایران ممنوعیتهای زیادی وجود داشته باشد، مثل ممنوع بودن فیسبوک و ماهواره و... باز هم او اشتباه کرده است چراکه مردم ما میتوانند شلوار جین بپوشند و موسیقی غربی گوش دهند و برای این اشتباه مستحق تمسخر از سوی مردم ما بود و کاربران به جا و ظریف گفتند کسی که از مسئله به این بارزی بیخبر است چطور به خودش اجازه میدهد درباره مسئله هستهای ایران اظهار نظر کند و بگوید ایران در صدد ساخت سلاح اتمی است.
در مثال ملموستری باید گفت همواره این نکته اخلاقی در خانوادههای ایرانی وجود داشته است که دعواها و مشاجرههایشان را به بیرون از خانه منتقل نمیکنند و به عبارتی مردمداری میکنند و جلوی غریبهها از مشکلات خود سخن نمیگویند، چون ترجیح میدهند این مشکلات را با گفتگو و مسالمت بین خودشان حل کنند و میدانند باخبر شدن دیگران از مشکل آنان، به حل مشکل کمک نمیکند. همچنین یک خانواده مستحکم با همه دعواهایی که بین خودشان هست، از همدیگر درمقابل دیگران دفاع میکنند و به اصطلاح پشت همدیگر را خالی نمیکنند. ایران هم یک خانواده بزرگ است و مردم ما با وجود درخواستها و گاه اعتراضهایی که دارند، درمقابل غریبهها و به ویژه کسانی که ثابت کردند دوست ملتها نیستند از خانواده خود دفاع میکنند. و قرار نیست وقتی کسی حرف نادرستی میزند، جواب او را ندهند و با دیده اغماض از کنارش بگذرند چون حرف آن غریبه در زمینههای دیگر ممکن است درست باشد.
پس بهتر است در این مواقع کمی دور اندیش باشیم. هرچند که مردم با واکنشهای خوب و به موقع خود نشان دادند غرور ملی و حفظ انسجام کشور برایشان از مشکلاتی که دارند بالاتر و ارزشمندتر است و میدانند که هرچیزی باید جای خودش حل شود.