ساده لوحها طعمه دزدان مدرن میشوند
این روزها شیوههای برداشتن کلاه هم مدرن و به روز شده است.
تاریخ انتشار:
13 نفر این یادداشت را خواندهاند
0 نفر این یادداشت را دوست داشتهاند
در گذشته وقتی صحبت از کلاهبرداری میشد، روی سخن با سوء استفاده کنندگانی بود که در قالب گرفتن وجه نقد دستی یا خرید و فروش جعلی ملک و کالا متوسل به ترفندهای مختلف میشدند، اما انگار این روزها شیوههای برداشتن کلاه هم مدرن و به روز شده است و پا به پای پیشرفت تکنولوژی اشکال جدیدی به خود گرفته است.
به عنوان مثال برخی از کلاهبرداران که در حرفه خود سابقه طولانی دارند، به کمک تلفنهای اعتباری با طعمههای خود تماس گرفته و با استفاده از سادگی مخاطبان خود از آنها میخواهند جهت دریافت جایزه یا خدمات، همچنین سفارش کار و... یا اطلاعات حساب خود را به آنها بدهند یا توسط دستگاههای ایتیام فرایند انتقال وجه را انجام دهند، شیوهای که رتبه اول کلاهبرداریهای کشور را به خود اختصاص داده است و به راحتی گفته میشود حدود 12درصد از مجموع پروندههای کلاهبرداری مربوط به نوع کلاهبرداری تلفنی است، البته این را من نمیگویم بلکه آمار مستندی است که سرهنگ فریدون رهبریان، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری آگاهی ناجا چندی پیش از این خبر داده است. کلاهی گشاد در قالب معلولی که علت آن را میتوان در سادگی برخی از افراد و ضعف در اطلاعرسانی در این خصوص جستجو کرد و در چشم به هم زدنی روی سر طعمهها جا خوش میکند و با وجود تمامی هشدارها، این رقم این کلاهبرداری که انگار چهارساله شده است نسبت به گذشته 3 درصد هم افزایش داشته باشد.
پس هوشیار باشید، اگر افراد سودجو با شما تماس گرفتند یا پیامک تبلیغاتی آن هم به مضمون برنده شدنتان برای دریافت جایزه برایتان ارسال کردند و خواستند برای دریافت هدیه مبلغی را واریز کنید، بدانید که نه تنها خبری از هدیه نیست بلکه به این ترتیب اطلاعات حسابتان را ناخواسته به سودجویان دادهاید. با مروری بر پروندههای موجود متوجه میشویم که بیشتر این کلاهبرداران افراد سابقهداری هستند که روابط عمومی بالایی دارند و با چربزبانی طعمههای ساده دل خود را تحت تاثیر قرار میدهند و او را مجاب به همراهی با خود میكنند. آن هم در شرایطی که ایرانیها حدود 240میلیون کارت بانکی در اختیار دارند و بسیاری از آنها از زیر و زبر کارکردن صحیح و ایمن با این کارتها اطلاع کافی ندارند. شاید جالب باشد بدانید که نقطه شروع به عبارتی نخستین طعمههای این نوع از کلاهبرداریها رانندگان آژانس بودند. به این ترتیب که مسافری با آنها تماس میگرفت و با دادن آدرس از آنها میخواست تا بسته یا شئی را از فردی که در نشانی مورد نظر حضور دارد دریافت کند، البته گفته میشد مبلغی را باید به فرد بپردازد که در هنگام تحویل گرفتن بسته از وی علاوه بر هزینه آژانس آن را نیز دریافت خواهد کرد. اما راننده در هنگام مراجعه به نشانی متوجه میشد فردی که با تماس تلفنی درخواست خودرو کرده و خواسته است تا بسته برای وی آورده شود وجود خارجی در نشانی مورد نظر ندارد. به همین راحتی وی هدف شیادانی قرار میگرفت که از سادگی و اعتمادش سو استفاده کرده بودند. چندی بعد نیز این شیوه کلاهبرداری مانند ویروسی دامنگیر سایر مشاغل و افراد در جامعه شد و به سایر صنوف هم گسترش یافت تا به امروز که انگار پزشکان صدر نشین جدول طعمههای این افراد شدهاند.
اعتماد بیجا شاید موضوعی است که باید بسیاری از ما باید از آن پرهیز کنیم، گزینهای که برگ برندهای برای کلاهبرداران محسوب میشود و ما را مغموم کارزار خواهد کرد. پس مراقب دزدان مدرن باشید و نگذارید کلاه گشاد و نامرغوبشان به یکباره روی سرتان سنگینی کند.