چه وقتهایی از دیگران قرض کنیم؟

چه وقتهایی از دیگران قرض کنیم؟

جیب یا حساب بانکی‌تان خالی است که باشد، این دلیل موجهی برای زیر بار قرض مردم رفتن نیست...
نویسنده:
تاریخ انتشار:
47 نفر این یادداشت را خوانده‌اند
1 نفر این یادداشت را دوست داشته‌اند

درست است که قرض هم بخشی از زندگی است و قرض گرفتن ذاتاً اشکالی ندارد؛ اما به هر حال قرض، قرض است. زیرزمین یا زیر دوش که نمی‌خواهید بروید؛ زیر بار قرض و منت مردم می‌خواهید بروید و این یعنی کمی تا قسمتی کج کردن گردن پیش دیگران و پا گذاشتن روی عزت و مناعت طبع و چه بسا ریخته شدن آبرویتان.
ما برایتان لیستی تهیه کرده‌ایم از وقتهایی که برای زیر بار قرض مردم رفتن، دلایل محکم و موجهی دارید.

ــ چه وقتهایی وام بگیریم؟
1. وقتهایی که بدجور لنگ یکی از ضروریات زندگی‌مان باشیم. البته هر کس اختیار قرض گرفتن یا نگرفتن خودش را دارد، اما 5روز توصیه می‌کند بی‌جهت برای خودتان «ضرورت» نتراشید و مثلا اگر لنگ یخچالید، نروید پول یخچال سایدبای‌ساید چند میلیونی را قرض کنید یا اگر ماشین ندارید، پی کسی نگردید که بیاید پشت سفته‌های خرید یک مرسدس بنز الگانس را برایتان امضا کند.

2. وقتهایی که بخواهیم کاری کنیم که خدا راضی باشد. پسته‌ کور را می‌خواهید چه کنید؟ پسته خوب است خندان باشد. حکایت انجام دادنِ کاری، بی و با رضایت خدا هم همین است. حکایت وقتی تراژدی می‌شود که طرف برای انجام کاری که خدا راضی نیست، بلند بشود و برود پول هم قرض کند.

3. وقتهایی که بخواهیم کاری کنیم که سودمان در آن باشد. ما نمی‌دانیم چرا همه‌اش می‌گویند: بی مایه فطیر است؟! واقعیت این است که بی «سود» هم فطیر است. چرا آدم باید دست به کاری بزند که سود منطقی و مشروعی در آن نمی‌برد؟ مخصوصا اگر برای آن کار، بار قرض مردم هم به دوشش باشد.





 


قال الامام الكاظم علیه‌السلام: من طلب هذا الرزق من حله لیعود به علی نفسه و عیاله كان كالمجاهد فی سبیل الله عزوجل فان غلب علیه فلیستدن علی الله و علی رسوله صلی الله علیه و آله ما یقوت به عیاله.

هر كه برای تأمین خود و خانواده‌اش در پی كسب این روزی از راه حلال برآید مانند مجاهد در راه خداست اما اگر نتوانست به دست آورد، به امید به خدا و رسول خدا وام بگیرد و خوراك خانواده‌اش را تأمین كند.
اصول كافی 50/93

قال الامام الصادق علیه‌السلام: خیر القرض الذی یجر المنفعة.

بهترین وام وامی است كه در آن منفعتی باشد.

وسائل الشیعه ج18 ص355
ایمیل شما :
ایمیل دوستان : (جداسازی با کاما ،)
نام: ایمیل: نظر: