چه وقتهایی از دیگران قرض کنیم؟
درست است که قرض هم بخشی از زندگی است و قرض گرفتن ذاتاً اشکالی ندارد؛ اما به هر حال قرض، قرض است. زیرزمین یا زیر دوش که نمیخواهید بروید؛ زیر بار قرض و منت مردم میخواهید بروید و این یعنی کمی تا قسمتی کج کردن گردن پیش دیگران و پا گذاشتن روی عزت و مناعت طبع و چه بسا ریخته شدن آبرویتان.
ما برایتان لیستی تهیه کردهایم از وقتهایی که برای زیر بار قرض مردم رفتن، دلایل محکم و موجهی دارید.
ــ چه وقتهایی وام بگیریم؟
1. وقتهایی که بدجور لنگ یکی از ضروریات زندگیمان باشیم. البته هر کس اختیار قرض گرفتن یا نگرفتن خودش را دارد، اما 5روز توصیه میکند بیجهت برای خودتان «ضرورت» نتراشید و مثلا اگر لنگ یخچالید، نروید پول یخچال سایدبایساید چند میلیونی را قرض کنید یا اگر ماشین ندارید، پی کسی نگردید که بیاید پشت سفتههای خرید یک مرسدس بنز الگانس را برایتان امضا کند.
2. وقتهایی که بخواهیم کاری کنیم که خدا راضی باشد. پسته کور را میخواهید چه کنید؟ پسته خوب است خندان باشد. حکایت انجام دادنِ کاری، بی و با رضایت خدا هم همین است. حکایت وقتی تراژدی میشود که طرف برای انجام کاری که خدا راضی نیست، بلند بشود و برود پول هم قرض کند.
3. وقتهایی که بخواهیم کاری کنیم که سودمان در آن باشد. ما نمیدانیم چرا همهاش میگویند: بی مایه فطیر است؟! واقعیت این است که بی «سود» هم فطیر است. چرا آدم باید دست به کاری بزند که سود منطقی و مشروعی در آن نمیبرد؟ مخصوصا اگر برای آن کار، بار قرض مردم هم به دوشش باشد.